fbpx
Nanostone
Ring

Ring gärna på telefon

Öppet idag 8:00-17:30

Stentvätt
med garanti

Behöver du hjälp eller råd
– Bli uppringd

Vi finns här för att hjälpa dig med rengöringen av dina stenplattor.

Professionell stentvätt sedan 2008

Vår stentvätt tar effektivt bort mossa och lav från stenplattor så att de blir rena och fina igen. Nanostone har mer än 15 års erfarenhet av stentvätt och vi är dessutom ledande i branschen.

Vi är stolta över att vi använder nedbrytbara produkter som inte skadar miljön. På så sätt kan vi erbjuda en miljövänlig och skonsam rengöring av stenplattor. Dessutom erbjuder vi en impregnering som stänger plattornas porer och gör att stenen blir vattenavvisande.

Stenar som hålls rena och impregnerade håller längre, vilket innebär att du sparar in framtida kostnader för eventuell omläggning. Dessutom höjer en välskött trädgård med rena stenplattor fastighetens värde och ger dig en mer trivsam utemiljö att njuta av.

Fördelar med vår stentvätt

Varför förlorar stenplattor sin glans?

En välskött trädgård kräver fräscha stenplattor. Tyvärr blir plattorna över tid mer mottagliga för angrepp, och vanliga bovar inkluderar alger, ogräs och lav. Dessa faktorer bidrar ofta till att trädgårdar runt om i landet förlorar sin tidigare glans.

För att upprätthålla rena och snygga stenplattor är det viktigt att regelbundet behandla ytan för att hindra alger och smuts från att fastna. Vi rekommenderar därför att du återupprepar vår effektiva skumbehandling varje år, då alger och smuts finns överallt i luften och kan fastna på stenplattorna om inga åtgärder vidtas.

Här kan du läsa mer om de vanligaste orsakerna till fula stenplattor.

Såhär går en stentvätt till

Provtvätt

Steg 1 – Provtvätt och uppmätning

Vår prioritet är att alltid ge dig den bästa möjliga servicen. Vi börjar med en grundlig genomgång av området och bedömer stenplattornas skick för att säkerställa att vi tar oss an stentvätten på rätt sätt.

Vi erbjuder dig en kostnadsfri provtvätt på en del av dina plattor så att du kan se hur effektiv stentvätten är för just dina stenplattor. På så sätt kan du bestämma dig om du vill fortsätta med stentvätten.

Efter att vi har genomfört provtvätten och mätt upp området, lämnar vi en detaljerad offert så att du kan se exakt vad som ingår i vårt arbete. Vi vill att du ska känna dig trygg med att vi erbjuder högkvalitativ service till ett bra pris.

Tveka inte att kontakta oss för att boka in din kostnadsfria provtvätt. Låt oss visa dig varför vi är det självklara valet för stentvätt.

Steg 2 – Rengöring av stenplattor

När du som kund har godkänt provtvätten, påbörjar vi rengöringen av resterande yta. Vi tar bort mossa, alger och lav så dina stenplattor ser rena och fina ut igen. Därför ser du snabbt effekten av det utförda arbetet.

Det är viktigt att understryka att vi inte tvättar stenplattor med högtryckstvätt eftersom det ofta förstör plattornas beläggning på grund av att trycket blir för kraftigt. Istället rengör vi med en större vattenmängd, vilket tvättar plattorna istället för att spola dem. Detta ger en effektiv och samtidigt skonsam rengöring av stenplattor som är lämplig för alla typer av marksten.

Rengöring av stenplattor
Desinficering

Steg 3 – Desinficering

Efter stentvätten appliceras direkt en förebyggande desinficering för att bryta ner rester och algsporer, som kan finnas kvar i plattornas fogar eller porer. Detta förebygger och förlänger resultatet av din stentvätt.

Steg 4 – impregnering av stenplattor

Nanostone har utvecklat en impregnering som effektivt förseglar stenens porer och gör stenen vattenavvisande. På så sätt förhindras angrepp av mossa, alger och lav. Vi rekommenderar alltid impregnering för att förlänga stenplattornas livslängd.

Impregneringen görs inte samtidigt som tvätten utan inom cirka tio arbetsdagar.

impregnering av stenplattor

Steg 5 – Fogsand borstas ut

Vid rengöring av stenplattor kommer en liten del av fogen sköljas bort och därför är det en bra idé att sopa på ny fogsand. Det är nämligen fogsanden som stabiliserar markstenen och minskar risken för mossa och ogräs. Hos Nanostone använder vi fogsand som hindrar ogräs från att växa i framtiden. Du kan antingen sopa på fogsand själv, eller så kan vi göra det åt dig.

Vänligen notera att borstning av fogsand inte ingår som standard i våra offerter. Om du vill att vi ska lägga på ny fogsand, vänligen informera oss om detta när du begär en offert för stentvätt.

Steg 6 – Städning och kvalitetskontroll

Efter avslutad stentvätt ser vi såklart till att din altan, trädgård, fasad och/eller dina fönster är i samma fina skick som när vi kom. Därför städar vi alltid bort den smuts och oreda som eventuellt har uppstått när vi har rengjort dina stenplattor.

Vi genomför också regelbundna kvalitetskontroller efter varje steg i rengöringsprocessen. Det innebär att vi inte fortsätter med nästa steg förrän vi kan godkänna och intyga det föregående steget. Vi håller en hög standard på vårt arbete och vi avslutar inte uppdraget förrän både du och vi är nöjda och belåtna.

kontakt
Nanostone personale

Nanostone garantiavtal – 15 års garanti

Efter att du har fått en stentvätt rekommenderar vi att du registrerar dig för Nanostones årliga underhåll. En gång om året utför vi en besiktning av stenplattorna och ger dem en underhållsbehandling för att förlänga resultatet av stentvätten.

Vi har över 30.000 kunder som väljer årligt underhåll och vårt pris är mycket konkurrenskraftigt.

Läs mer om Nanostone garantiservice och se priser

Vad kostar en stentvätt?

Våra stentvättpriser varierar beroende på önskad behandling. Vi tillhandahåller olika alternativ, från grundläggande rengöring till vår mest omfattande lösning med rengöring, skumbehandling, impregnering och fogsand. För att få exakt pris på den skräddarsydda lösning som passar dig bäst, är du välkommen att begära en offert från oss när som helst.

Vår mest efterfrågade lösning är den fullständiga behandlingen inklusive Nanostone impregnering:

  • Rengöring av stenplattor
  • Skumbehandling
  • Impregnering
 

Pris från 4.995:-

Vanliga frågor

Beroende på hur stor ytan är och om du önskar fogsand, kostar en stentvätt med impregnering oftast mellan 5-10.000 kr inkl. moms.

Nanostones stentvätt tar effektivt bort alger och lav från stenplattor. Med hjälp av rengöring, algbehandling och impregnering återfår stenplattorna sin forna glans.

De vita fläckarna på stenplattor kallas för stenpest och utgörs av vitlav som fått fäste i stenplattan. Att bli av med dessa fläckar på egen hand kan vara utmanande, men en stentvätt eliminerar effektivt befintlig påväxt och förebygger framtida lavbildning.

Först rengörs stenplattorna med vatten. Sedan desinficeras plattan för att säkerställa att den är helt ren och att de sista spåren av beläggning i porerna är borta. Först när plattans yta är torr impregneras ytan.

När stenplattorna rengörs lossnar mycket smuts och växtlighet från stenplattorna. Hos Nanostone levererar vi hög kvalitet vilket betyder att vi alltid avslutar med kvalitetskontroll och städning. Det kan förekomma lite smuts i kanterna som kan vara svårt att se när det är vått, men det försvinner med hjälp av väder och vind.

Det är viktigt att du löpande borstar av och håller dina fogar rena från mossa och ogräs. Vi hjälper gärna dig att ta hand om dina stenplattor varje år. Därför erbjuder vi årligt underhåll där vi besöker dig varje år för att hålla dina stenplattor i bra skick.

Nanostones impregnering är den starkaste på marknaden och skillnaden utgörs av förhållandet mellan SILAN och SILOXAN. Siloxan är den billiga delen och ger den fuktavvisande effekten. Den dyra delen av produkten är Silan, som är det som tränger ned i plattan och gör att den torkar upp snabbare.
Det finns många leverantörer av impregnering och därför är skillnaderna också stora när det gäller impregnering på marknaden.

Vi samlar på nöjda kunder

Superhelt
STENTVÄTT I DALKÖPINGE
Man i bil
Nanostone

Beställ offert här

Beställ en offert eller bli uppringd av en säljare

*Scrolla ner för att fortsätta

Ange jobb:

Tack för din förfrågan!

Vi ser fram emot att återkomma till dig så snart som möjligt. Under tiden är du välkommen att utforska våra övriga tjänster.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad.

Ring

Ring gärna på telefon

Öppet idag 8:00-17.00