fbpx
Nanostone
Ring

Ring gärna på telefon

Öppet idag 8:00-17:30

Professionell
altantvätt

Behöver du hjälp eller råd
– Bli uppringd

Har din träterrass blivit mörk och hal?

När träytor blir angripna av alger blir de trista och tråkiga. Om algerna får regn och fukt blir underlaget till och med halt. Men först och främst är det viktigt att få bort algerna, eftersom algbeläggning håller på fukten och ökar risken för att träet börjar ruttna.

Alger sprider sig via mikroskopiska sporer i luften och sätter sig på ytor där fukt och värme hjälper algerna att växa snabbare.
Även om algernas gynnsamma tillväxtvillkor skulle försvinna, nedbryts de inte automatiskt, utan måste aktivt tas bort.

Hos Nanostone erbjuder vi professionell rengöring där vi tvättar och behandlar din altan. När träet är rent och torrt erbjuder vi vår specialutvecklade Nanostone Träimpregnering, som minskar vatten på ytan och förlänger träets livslängd.

Vi har 15 års erfarenhet och kan, förutom altantvätt, även hjälpa med stentvätt.

Rengöring av träterrass

Med över 15 års erfarenhet har vi finjusterat våra arbetsflöden för att erbjuda den bästa altantvätten. Nanostone Trätvätt är ett skonsamt, organiskt nedbrytbart skum som förebygger och desinficerar. Appliceras med lans för att täcka alla ytor utan att lämna märken.

Efter behandlingen absorberas skummet gradvis, och avsluta med en hetvattentvätt för optimalt resultat. Prova vår nöjdhetsgaranti med en kostnadsfri provtvätt innan hela altanen behandlas.

Traeterrasse

Priser

Startpaket upp till 40m² | 4.995:- efter ROT-avdrag
Extra m² | 80:- efter ROT-avdrag

Tjänsten altantvätt inkluderar:

Hur går det till?

Samarbetet med oss är okomplicerat, precis som vår altantvätt

1

Planering

Vi bokar in en tid och kunden flyttar bort föremål från den aktuella ytan.

2

Rengöring

Vi anländer för att genomföra altantvätt, inklusive kontrollmätning, förbehandling, rengöring, efterbehandling och impregnering av träytan.

3

Årligt underhåll

Altantvätten är avslutad, och du kan nu registrera dig för årligt underhåll för att säkerställa att den vackra ytan bevaras under många år framöver.

Vanliga frågor

Genom att applicera en algbehandling, rengöra med en roterande borste och kan du rengöra altanen och förlänga dess livslängd. Nanostone altantvätt är skonsam och effektiv för att få bort alger och smuts som kan göra altanen hal och tråkig. Vi impregnerar även altaner för att förebygga uppkomsten av nya alger.

Priset är från 4.995 kr efter ROT – avdrag. Då ingår förbehandling, rengöring, efterbehandling och impregnering.

Den gröna beläggningen på altaner är alger. För att få bort och förbygga detta behövs en algbehandling. Nanostones altantvätt inkluderar alltid en algbehandling. Behandlingen behöver fyllas på varje år för att förebygga uppkomsten av nya alger, därför rekommenderar vi vårt årliga underhåll.

Läs mer: https://nanostone.se/traterrass/arligt-underhall/

När regn och fukt möter algerna på träytan, blir underlaget förenat med halkrisk. Det är viktigt att avlägsna algerna, inte bara för att minska risken för halkolyckor, utan också eftersom algbeläggningen behåller fukt och därigenom ökar risken för röta i träet.

Efter som komplett altantvätt hos oss har du möjlighet att teckna ett löpande abonnemang för årligt underhåll. Då behandlar vi din altan från alger en gång om året. På så sätt håller sig altanen i fint skick under lång tid framöver.

Efter det att du har bokat din altantvätt kommer en operatör från Nanostone ut för att kontrollmäta ytan. Efter detta påbörjar operatören en provtvätt för att du som kund ska känna dig trygg med resultatet. Sedan läggs en förbehandling på hela ytan för att mjuka upp träet. Sedan tvättas ytan med en roterande borste efterföljt av en efterbehandling med algmedel som sjunker ner i träet och avlägsnar växtlighet som vatten inte kan komma åt. Altantvätten avslutas med impregnering några dagar senare för att göra ytan mer hållbar och förebygga uppkomsten av nya alger.

Att rengöra din terrass med högtryck kan vara riskfyllt om  det inte går rätt till. Det är avgörande att trycket är noggrant anpassat till trallens skick för att undvika potentiell skada. Hos Nanostone är vi specialister på varsam terrassrengöring. Vi tillämpar en skonsam förbehandling och använder lägre vattentryck för att säkerställa att träet inte flisar sig eller tar skada.

Mögel och alger har en tendens att trivas bra på ytor av tryckimpregnerat trä. Det betyder att ytan kan bli väldigt hal och tråkig att kolla på. Vi rengör även tryckimpregnerat trä.

Vi samlar på nöjda kunder

Superhelt
STENTVÄTT I DALKÖPINGE
Man i bil
Nanostone

Beställ offert här

Beställ en offert eller bli uppringd av en säljare

*Scrolla ner för att fortsätta

Ange jobb:

Tack för din förfrågan!

Vi ser fram emot att återkomma till dig så snart som möjligt. Under tiden är du välkommen att utforska våra övriga tjänster.

Stentvätt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad.

Ring

Ring gärna på telefon

Öppet idag 8:00-17.00