fbpx
Nanostone
Ring

Ring gärna på telefon

Öppet idag 8:00-17:30

Effektiv takbehandling

Behöver du hjälp eller råd
– Bli uppringd

Ge ditt tak nytt liv med vår takbehandling

Det är avgörande att avlägsna växtlighet från taket. Ett rent tak har nämligen en längre livslängd. Under det senaste decenniet har vi framgångsrikt utfört ett stort antal takbehandlingar och etablerat oss som branschledande specialister. Vår expertis ligger i att erbjuda effektiva och skonsamma lösningar för att ge ditt tak nytt liv. Vår miljögodkända behandling tar bort smuts och alger, återställer takets glans och lämnar ett varaktigt intryck.

En kostnadseffektiv takbehandling

Nanostone erbjuder en prisvärd takbehandling som inte bara utförs snabbt, utan också ger långvariga resultat. Ett skum sprayas över hela taket och tränger in i algerna. Behandlingen bryter sedan ner algerna som gradvis lossnar. Med tiden kommer vind och regn att tvätta bort algerna och detta blir ett märkbart resultat. Den aktiva algbehandlingen tar vanligtvis 8-10 månader att verka efter att taket är fritt från alger.

Vi vill poängtera att behandlingen främst tar bort alger, men en del mossa kommer också att börja lossna från taket när behandlingen bryter ner dess rötter. Om det är mycket mossa kan det bli nödvändigt att borsta bort mossa från taket året efter första behandlingen.

Med vår takbehandling får du ett rent och snyggt tak utan alger och annan smuts, som dessutom har en längre livslängd!

Ett gott råd till dig – årligt underhåll av ditt tak

För att upprätthålla ett rent och snyggt tak är det viktigt att regelbundet behandla takytan för att hindra alger och smuts från att fastna. Vi rekommenderar därför att du återupprepar vår effektiva skumbehandling varje år, då alger och smuts finns överallt i luften och kan fastna på taket om inga åtgärder vidtas.

Precis som du årligen besiktigar din bil, är det en bra idé att ge ditt tak årligt underhåll för att bevara det i toppskick. Vid underhållet inspekterar vi takets skick och genomför en algbehandling för hela taket. Vi tar även bort växtförutsättningarna för framtida tillväxt, vilket innebär att ditt tak förblir rent och snyggt.

På lång sikt är årligt underhåll för taket en mycket mer ekonomisk och tidsbesparande lösning än att byta taket efter ett antal år av bristande efterlevnad.

Om du är intresserad av årligt takunderhåll kan du enkelt kontakta oss genom att ringa eller fylla i formuläret längst ner på sidan, så återkommer vi till dig inom 48 timmar.

Hur går det till?

Samarbetet med oss är okomplicerat, precis som vår effektiva takbehandling

1

Planering

Vi bokar in en tid och kunden flyttar bort föremål från takets överhäng.

2

Takbehandling

Nanostone anländer till platsen och skumbehandlingen appliceras på taket.

3

Färdigbehandlat

Behandlingen verkar aktivt i 8-10 månader och avlägsnar alger och smuts.

Vanliga frågor

Vår takbehandling som innefattar en långtidsverkande algbehandling kostar från 4800 kr.

Det är viktigt att hålla taket fritt från smuts, alger, mossa och skräp. Dessa ansamlingar kan hindra regnvattnet från att rinna fritt och istället orsaka skador genom att tränga in under taket. För att förebygga medföljande problem är det viktigt att vidta åtgärder i tid.

Taktvätt utförs ofta med högt tryck ovanpå takpannorna, vilket kan utgöra risker för både tvättaren och takpannorna, särskilt om takpannorna är äldre.

Takbehandling utförs från marknivå, där ett skonsamt skum appliceras på takpannorna. Behandlingen är aktiv under 10 månader och bryter ned växtlighet samt förebygger ny tillväxt. Takbehandling är ett skonsammare och mer kostnadseffektivt alternativ.

Vi avråder från att utföra takrengöring själv eftersom det innebär risker både för din egen säkerhet och för takpannorna. Därför applicerar vi vår priseffektiva takbehandling från marknivå. På detta sätt undviker vi att utsätta varken taket eller våra medarbetare för fara.

Hos Nanostone rekommenderar vi att taket behandlas en gång per år, samtidigt som hängrännorna rensas. Genom att göra detta säkerställer du att beläggningar inte växer på taket och att smuts inte samlas där uppe. Dessutom ser du till att dina hängrännor hålls fria. Genom att underhålla taket kan du bevara dess skick och minska risken för mossbildning och andra problem i framtiden.

Med en takbehandling avlägsnas alger och mossa under 8-10 månader. Under denna tid förbygger behandlingen även uppkomsten av ny växtlighet. Vid kraftiga angrepp av mossa kan det krävas en eller två behandlingar till för att allt ska försvinna.

Beroende på takets storlek tar arbetet 1-2 timmar att utföra.

Efter 8-10 månader betraktas takbehandlingen som avslutad. Det blir då lättare att bedöma takets skick utan smuts, alger och mossa. Beroende på takets skick kan man överväga att måla det. Det är viktigt att se till att all påväxt är borttagen innan man påbörjar takmålningen.

Vi rekommenderar att taket behandlas under våren eller hösten. Vid den tiden kan väder och vind effektivt skölja bort borttagen växtlighet på optimalt sätt.

Effektivt sköljer väder och vind bort den avlägsnade växtligheten från behandlingen. Ibland kan den hamna i hängrännorna, och det är därför viktigt att regelbundet rensa dem för att förhindra skador på taket och fasaden.

Läs mer här:
https://nanostone.se/takbehandling/rensa-hangrannor/ 

Vi samlar på nöjda kunder

Superhelt
STENTVÄTT I DALKÖPINGE
Man i bil
Nanostone

Beställ offert här

Beställ en offert eller bli uppringd av en säljare

*Scrolla ner för att fortsätta

Ange jobb:

Tack för din förfrågan!

Vi ser fram emot att återkomma till dig så snart som möjligt. Under tiden är du välkommen att utforska våra övriga tjänster.

Hängrännor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad.

Ring

Ring gärna på telefon

Öppet idag 8:00-17.00