fbpx
Nanostone
Ring

Ring gärna på telefon

Öppet idag 8:00-17:30

Klöver i gräsmattan

Klöver hittar du i alla slags gräsmattor och trädgårdar. Det är en flerårig växt som av vissa betraktas som ogräs. Klöver sprids med hjälp av frön som snabbt kan täcka stora ytor. Det kan vara en svår växt att få bort, men det finns några metoder man kan använda.

Även den mest välskötta gräsmattan kan dras med stora klövertäckta ytor. Här förklarar vi hur du undviker och bekämpar klöver i din gräsmatta.

Klövern har faktiskt flera fördelar och funktioner om du låter den gro i gräsmattan. Den är en naturlig näringskälla för både bin och nyttoinsekter som hjälper till att pollinera blommor, fruktträd och bärbuskar. Klövern kan utkonkurrera mycket annat ogräs som försöker ta över gräsmattan, bland annat maskrosor.

Som alternativ till konstgödsel kan du använda kalksalpeter, som är rikt på kväve. Det ska spridas ut jämnt över dina klöverdrabbade områden och alltid strax innan regn, så att gräset inte bränns. I sista hand kan du bekämpa klöver i gräsmattan genom att dra upp det för hand.

Bekämpningsmedel mot klöver

Det finns ett antal godkända bekämpningsmedel som bland annat kan bekämpa klöver i gräsmattan. Dessa produkter är ofta baserade på kemiskt framställda pesticider som aktivt går in och tar död på vissa sorters växter.

När kvävehalten är för låg växer gräset långsamt, och när gräset växer långsamt har klövern alla möjligheter att växa och sprida sig. Därför vill man att gräset växer snabbt, så att klövern trängs undan.

Klöverblomman är en typ av ärtväxt.

Med våra servicepaket ser vi till att din gräsmatta får tillräckligt med näring så att gräset växer och tar över platsen för klövern. Besök vår sida om gräsvard för att se våra servicepaket.

Klöver i gräsmattan

Andra artiklar

Superhelt
STENTVÄTT I DALKÖPINGE
Man i bil
Nanostone

Beställ offert här

Beställ en offert eller bli uppringd av en säljare

*Scrolla ner för att fortsätta

Ange jobb:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad.

Tack för din förfrågan!

Vi ser fram emot att återkomma till dig så snart som möjligt. Under tiden är du välkommen att utforska våra övriga tjänster.