fbpx
Nanostone
Ring

Ring gärna på telefon

Öppet idag 8:00-17:30

Fukt i väggen - vad ska jag göra?

Behöver du hjälp eller råd
– Bli uppringd

Fukt i väggen

Börja med att rengöra väggen

Om du märker av symptom på fukt i väggen är det viktigt att agera snabbt eftersom det är ohälsosamt att leva i en miljö med mögel och svamp. Dessa problem kan leda till allergiska reaktioner, huvudvärk och luftvägssjukdomar.

Om det är specifika områden på väggen som angrips av mögel, bör dessa områden rengöras så snart som möjligt. Om det gäller mindre angripna områden kan du själv använda ett klorhaltigt rengöringsmedel för att ta bort möglet.

Rör det sig däremot om ett större område på väggen som har drabbats av mögel, är det bäst att kontakta experter för att bli av med problemen.

Hos Nanostone erbjuder vi en kostnadsfri fuktkontroll där vi mäter fuktigheten och undersöker om du har problem med uppstigande fukt i väggen eller andra fuktrelaterade problem.

Bli av med fukt på lång sikt

För att ta bort fukt i väggen på lång sikt är det viktigt att inte bara behandla det synliga möglet utan även åtgärda den bakomliggande fuktproblematiken. En långtidsverkande lösning vår enhet I.P.E PRO+ som motverkar fukt med hjälp av ljudvågor.

Enheten skickar ut ljudvågor som får vattenmolekylerna att byta riktning, så att de leds ner i marken istället för att stiga. De första resultaten blir synliga efter fyra månader men torkningsprocessen tar 6-10 månader.

I.P.E PRO+ reducerar fukt i alla typer av byggmaterial såsom sten, betong och mursten- förutom i trä. Enheten installeras enkelt i väggen med två skruvar.

Enheten bör fortfarande vara inkopplad när fukten försvinner. Detta för att motverka att fukten inte kommer tillbaka.

Du kan läsa mer om fördelarna med I.PE. PRO+ här.

Ny Drystone IPE Pro

Vanliga frågor

Installationen av Drystone tar cirka 20 minuter. Enheten sätts fast på väggen med två skruvar och kopplas in i ett eluttag.

​Ring på telefon 040-643 54 00 eller fyll i formuläret för en besiktning så kontaktar vi dig.

Du kan mäta fukten med en fuktmätare. Om du inte har en fuktmätare och är osäker på om du har problem med fukt, så kommer vi på Nanostone gärna ut och mäter åt dig.
Om du har problem med fukt är det ofta synligt som oregelbundna tidvattenmärken och målarfärg samt puts kan börja flagna. Den typiska källarlukten (mögellukt) kan även vara påtaglig.

I 90 % av fallen kommer fukten underifrån (uppstigande fukt). Det ser man typiskt i äldre hus där man inte har fuktspärr. Det kan också komma från sidan av källaren, där väggarna ofta är mer blöta än väggarna inne i huset.
I enstaka fall kan det också bero på att vattennivån är hög.

Vi samlar på nöjda kunder

Superhelt
STENTVÄTT I DALKÖPINGE
Man i bil
Nanostone

Beställ offert här

Beställ en offert eller bli uppringd av en säljare

*Scrolla ner för att fortsätta

Ange jobb:

Tack för din förfrågan!

Vi ser fram emot att återkomma till dig så snart som möjligt. Under tiden är du välkommen att utforska våra övriga tjänster.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad.

Ring

Ring gärna på telefon

Öppet idag 8:00-17.00