fbpx
Nanostone
Ring

Ring gärna på telefon

Öppet idag 8:00-17:30

Få expertrådgivning
för trädäck eller stenläggning

Behöver du hjälp eller råd
– Bli uppringd

Vi hjälper dig skapa en imponerande utemiljö

Håll ditt trädäck eller din stenläggning i toppskick med Nanostones effektiva lösningar. Nya trädäck och uteplatser med stenläggning är både snygga och inbjudande, men med tiden kan de bli mörka, tråkiga och hala på grund av angrepp av alger, mossa och lavar. Det fuktiga och hala underlaget kan dessutom frysa om vintern, vilket accelererar nedbrytningsprocessen och skadar ytan.

Vi vet att de flesta av dessa problem beror på vattenintrång, och därför rekommenderar vi Nanostones egenutvecklade impregnering. Vårt mål är att hålla ytan torr, förhindra halka och bevara den estetiskt ren och fin.

Om dina stenplattor eller träaltaner redan har angripits, inleder vi processen med att rengöra ytan noggrant innan vi applicerar Nanostone Impregnering. Detta alternativ är kostnadseffektivt jämfört med att byta ut hela området, vilket inte bara är betydligt dyrare utan också strider mot många företags hållbarhetsmål. Med Nanostones impregnering får du en långsiktig lösning och undviker återkommande problem i framtiden.

Hållbarhet och miljö

Med över ett decennium av erfarenhet som pionjärer inom stentvätt och trädäcksunderhåll i Norden, har Nanostone kontinuerligt banat väg för branschutvecklingen. Från de första experimenten med stentvätt och impregnering år 2008 till lanseringen av årligt underhåll med den bästa impregneringen för stenplattor fem år senare, har vi varit drivande inom branschen. Årligen behandlar vi över 30.000 fastigheter, och vår miljömedvetenhet styr valet av material – de bästa och mest miljögodkända. För de företag som redan investerar i årligt underhåll är det viktigt att veta att Nanostone enbart använder godkända produkter för algtillväxt. Med vårt underhållsprogram för stenplattor erbjuder vi upp till 15 års garanti mot stenpest. Vår unika appliceringsmetod, med ett skum som långsamt tränger in i ytskiktet, minimerar produkthanteringen och är skonsam mot miljön. Det låga förbrukningsnivån möjliggör kostnadseffektiva årliga servicebehandlingar som gynnar både din fastighet och vår planet.
Traeterrasse
Stenplattor Nanostone

Pris

Skapa en imponerande utemiljö för dina medarbetare, kunder och gäster med hjälp av en snygg uteplats eller trädäck. Det första intrycket av ditt företag avspeglas ofta i dess yttre miljö, och det är av största vikt.

Företag har ofta stora ytor, där vissa områden kanske har försummats. Nanostone erbjuder omfattande besiktning av alla områden och ger råd om vilka områden som kräver djupgående tvätt och där en mer ekonomisk algbehandling kan vara tillräcklig.

Välj Nanostone och ta del av

  • Professionell erfarenhet i över 10 år: Vi erbjuder expertis och pålitlighet baserat på mer än ett decennium av erfarenhet.
  • Trygg leverantör av specialrengöring: Som din pålitliga partner inom specialrengöring kan du känna dig trygg med våra tjänster.
  • Förlängd hållbarhet för dina utomhusytor: Vi bidrar till att förlänga livslängden för dina utomhusområden för långsiktiga fördelar.
  • Ökat fastighetsvärde: Investera i dina utomhusytor, inte bara för att förbättra utseendet- utan också öka värdet på din fastighet.
  • En underhållsplan för kontinuerligt underhåll: Vi skapar skräddarsydda underhållsplaner för att säkerställa långsiktig kvalitet och hållbarhet.
  • Lägre löpande driftskostnader och minskad osäkerhet kring vatten- och fuktskador på fastigheten: Våra tjänster hjälper till att minska driftskostnaderna och eliminerar oron kring potentiella vatten- och fuktskador på fastigheten.
Städning och kvalitetskontroll

Få inblick i våra utvalda cases

Senaste företagscases

Stentvätt märsta
Stentvätt med impregnering och sand

Stentvätt i Märsta

Rymdgatans Samfällighetsförening i Märsta gav Nanostone i uppdrag att tvätta rent deras 3500kvm stenläggning från mossa,

Läs mer

Vanliga frågor

Offerten baseras på flygfoton och konsultation med kunden. Beroende på hur stor ytan är och om ni önskar fogsand, kostar en stentvätt med impregnering från 4955 kr.

Nanostones stentvätt tar effektivt bort alger och lav från stenplattor. Med hjälp av rengöring, algbehandling och impregnering återfår stenplattorna sin forna glans.

De vita fläckarna på stenplattor kallas för stenpest och utgörs av vitlav som fått fäste i stenplattan. Att bli av med dessa fläckar på egen hand kan vara utmanande, men en stentvätt eliminerar effektivt befintlig påväxt och förebygger framtida lavbildning.

Först rengörs stenplattorna med vatten. Sedan desinficeras plattan för att säkerställa att den är helt ren och att de sista spåren av beläggning i porerna är borta. Först när plattans yta är torr impregneras ytan.

När stenplattorna rengörs lossnar mycket smuts och växtlighet från stenplattorna. Hos Nanostone levererar vi hög kvalitet vilket betyder att vi alltid avslutar med kvalitetskontroll och städning. Det kan förekomma lite smuts i kanterna som kan vara svårt att se när det är vått, men det försvinner med hjälp av väder och vind.

Det är viktigt att du löpande borstar av och håller dina fogar rena från mossa och ogräs. Vi hjälper gärna dig att ta hand om dina stenplattor varje år. Därför erbjuder vi årligt underhåll där vi besöker dig varje år för att hålla dina stenplattor i bra skick.

Nanostones impregnering är den starkaste på marknaden och skillnaden utgörs av förhållandet mellan SILAN och SILOXAN. Siloxan är den billiga delen och ger den fuktavvisande effekten. Den dyra delen av produkten är Silan, som är det som tränger ned i plattan och gör att den torkar upp snabbare.
Det finns många leverantörer av impregnering och därför är skillnaderna också stora när det gäller impregnering på marknaden.

Genom att applicera en algbehandling, rengöra med en roterande borste och kan du rengöra altanen och förlänga dess livslängd. Nanostone altantvätt är skonsam och effektiv för att få bort alger och smuts som kan göra altanen hal och tråkig. Vi impregnerar även altaner för att förebygga uppkomsten av nya alger.

Offerten baseras på flygfoton och konsultation med kunden. Beroende på hur stor ytan är, kostar en altantvätt med impregnering från 4955 kr.

Den gröna beläggningen på altaner är alger. För att få bort och förbygga detta behövs en algbehandling. Nanostones altantvätt inkluderar alltid en algbehandling. Behandlingen behöver fyllas på varje år för att förebygga uppkomsten av nya alger, därför rekommenderar vi vårt årliga underhåll.

Läs mer: https://nanostone.se/traterrass/arligt-underhall/

När regn och fukt möter algerna på träytan, blir underlaget förenat med halkrisk. Det är viktigt att avlägsna algerna, inte bara för att minska risken för halkolyckor, utan också eftersom algbeläggningen behåller fukt och därigenom ökar risken för röta i träet.

Efter det att du har bokat din altantvätt kommer en operatör från Nanostone ut för att kontrollmäta ytan. Efter detta påbörjar operatören en provtvätt för att du som kund ska känna dig trygg med resultatet. Sedan läggs en förbehandling på hela ytan för att mjuka upp träet. Sedan tvättas ytan med en roterande borste efterföljt av en efterbehandling med algmedel som sjunker ner i träet och avlägsnar växtlighet som vatten inte kan komma åt. Altantvätten avslutas med impregnering några dagar senare för att göra ytan mer hållbar och förebygga uppkomsten av nya alger.

Att rengöra din terrass med högtryck kan vara riskfyllt om  det inte går rätt till. Det är avgörande att trycket är noggrant anpassat till trallens skick för att undvika potentiell skada. Hos Nanostone är vi specialister på varsam terrassrengöring. Vi tillämpar en skonsam förbehandling och använder lägre vattentryck för att säkerställa att träet inte flisar sig eller tar skada.

Vi hjälper även med

Superhelt
STENTVÄTT I DALKÖPINGE
Man i bil
Nanostone

Beställ offert här

Beställ en offert eller bli uppringd av en säljare

*Scrolla ner för att fortsätta

Ange jobb:

Tack för din förfrågan!

Vi ser fram emot att återkomma till dig så snart som möjligt. Under tiden är du välkommen att utforska våra övriga tjänster.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad.

Ring

Ring gärna på telefon

Öppet idag 8:00-17.00